Basket som gör skillnad

Jonas Morin har sikte på att få hundra barn och ungdomar i Stockholmsförorten Vårby att spela basket. Sofia Nybom coachar ett lag som ger barn med autism en meningsfull fritid.

Fler barn och ungdomar skulle få spela basket, det var målet när Loka Heroes startade förra året. I dag coachas flera nya lag runt om i landet och barn som aldrig haft möjlighet att spela går nu på regelbundna träningar. Det är tydligt att basket gör skillnad – på riktigt.

– Genom Loka Heroes har vi fått fler barn och ungdomar i rörelse, säger Anna Lidström, marknadschef för Loka och tillträdande hållbarhetschef på Spendrups.

Lokas och Svenska Basketbollförbundets initiativ stödjer personer som ger barn och ungdomar möjlighet att spela basket. Resan har bara börjat.

– Det är viktigt för oss att de projekt vi startar upp kan leva vidare på egen hand. Det ska finnas en långsiktighet i alla projekt vi startar, säger Anna Lidström.

Varför basket?

Basket är Sveriges mest jämställda och integrerade sport. Lika många tjejer som killar spelar och människor från hela världen deltar. Loka ser basketen som ett sätt för att göra skillnad inom två av samhällets största utmaningar – mångfald och hälsa.

Läs mer!

Läs mer om Spendrups samhällsengagemang och våra lokala initiativ här.